ÜKS MU SÕBER nüüd kinodes üle Eesti.

PRESSITEADE
Exitfilm

8. jaanuar 2011

Täna esilinastub Aarne Ükskülale kirjutatud film

 

Täna, 8. jaanuaril esilinastub Tartus Eesti kõige uuem mängufilm „Üks mu sõber“, mille peaosas teeb särava rolli Aarne Üksküla.

Filmi produtsendi Anneli Ahvena sõnul on Üksküla mänginud küll paljudes filmides, kuid „Üks mu sõber“ on esimene, kus vanameister on peaosas: „Mart Kivastiku värske linateos on esimene mängufilm, mille peaosa on kirjutatud spetsiaalselt Eesti kuldvaramusse kuuluvale Aarne Ükskülale.“

 Põlise tartlase Mart Kivastiku värske linateos on ainulaadne ka veel selle poolest, et see näitab Tartut uuest küljest  – nii saab esmakordselt filmilinal näha mitmeid Tartu tänavaid, ajaloolisi maju ja ka uusehitisi.

 Stsenarist ja režissöör Kivastik jutustab oma värskes linateoses kaasahaarava ja humoorika loo raske kaotusega silmitsi seisnud inimestest, kes otsivad jõudu ja motivatsiooni eluga edasiminekuks.

„Kuigi sisult on uus film dramaatiline, on see vormilt tegelikult pigem tragikomöödia,“ ütles, Ahven.

  „Lisaks peaosalisele teevad nauditava rolli paljude poolt armastatud näitlejad Aleksander Eelmaa, Rita Raave ning Harriet Toompere,“ ütles produtsent Ahven.

 Filmi režissöör ja stsenarist on Tartu kirjanik Mart Kivastik ning operaator-lavastaja soomlane Jarkko T. Laine, kelle osalusel on valminud lisaks paljudele Soome filmidele ka „Klass – Elu pärast“. Kunstnik-lavastaja Katrin Sipelgas on produtsent Anneli Ahvenaga teinud koostööd selliste filmide raames nagu Lilja 4 Ever ja Võõras.

 „Üks mu sõber“ linastub 8. jaanuaril Tartu kinos Cinamon, Tallinnas Coca Cola Plazas ja kinos Artis. Haapsalu kultuurimajas näeb filmi 9. jaanuaril ja Jõhvi kinos Amadeus 11. ning 15. jaanuaril. Seejärel liigub film teistesse Eestimaa kinodesse.

 Üks mu sõber sünopsis

Pärast naise surma ei taha peaosatäitja Mati (Aarne Üksküla) enam elada. Naine oli kogu tema elu - üksi pole elul mõtet. Kuigi Matil on töö raamatukogus ja seal on tema kõrval kolleeg Ruth (Rita Raave), kes on teda aastaid salaja armastanud, on Matil eluga raske edasi minna. Tütar Mari (Harriet Toompere) on aga oma eluga nii puntras, et vajaks ise abi.  Mati tahaks lihtsalt ära. Siis ilmub ei tea kust püsimatu Sass (Aleksander Eelmaa), kõigi hädaliste sõber. Sass hakkab Matit elama õpetama. Matil on nüüd sõber, kellest on peaaegu et võimatu lahti saada.

 Filmi valmimist toetavad Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kultuurkapital.

Lisainformatsioon:

Anneli Ahven

Exitfilmi produtsent

Telefon: 55622041

anneli@exitfilm.ee